Psihoautentic

O Metafora a Psihoterapiei

Întotdeauna am fost atrasă de acele cărţi care, prin prisma poveștii relatate, explorau substraturile minţii umane, invitându-ne (dacă avem curaj), să pătrundem adânc în interiorul propriului nostru subconştient, trezindu-ne pofta de autocunoaştere şi de regăsire a acelor mici părţi din noi pe care le-am pierdut în învălmăşeala gândurilor sau de a căror existenţă nu eram conştienţi.
Plânsul lui Nietzsche (Irvin D. Yalom, 2016), o carte narcotizantă, o carte care tatuează simţurile şi emoţia prin cuvintele care construiesc itinerarile cititorului prin senzorial. Cartea psihiatrului și psihoterapeutului Irvin D. Yalom, este o carte revoltătoare şi hipnotizantă, care necesită atenţie şi concentrare pe parcursul lecturii pentru a înţelege în profunzime noţiunile de psihoterapie, medicină, psihanaliză, conflicte existenţiale şi angoase cu care orice om se confruntă la un moment dat pe parcursul vieţii.
Se plecă de la premisa că o analiză psihologică personală este necesară și chiar obligatorie pentru a-ţi descoperi propriul adevăr. Cu alte cuvinte, orice om trebuie să atingă starea sublimă de autocunoaştere pentru a se putea „adapta la o societate care, atunci (sfărşit de secol XIX), dar mai ales acum, pune o presiune considerabilă asupra sănătăţii mentale şi psihicului omenesc.
Aceasta carte, conturează importanţa psihoterapiei, cât de mult contează să-ţi deschizi sufletul, să ai curaj, să ai cui să spui ce te apasă, să-ţi simţi sufletul liber şi descătuşat,toate sunt aspecte care uneori pot semnifica, chiar mai mult decât să găseşti soluţia la probleme. Spunând ce ai pe suflet cu voce tare descoperi ce trebuie schimbat, descoperi ca totul se află în tine, însă trebuie doar să ştii să cauţi, să-ţi asculţi sufletul sau să ai pe cineva care să te ghideze şi să-ţi arate cum să o faci.
Pentru cei “îndrăzneti”, acest roman poate fi un început în fascinanta calatorie a emoțiilor… Atentie însă, cunoașterea aduce schimbare. 🙂
Lectură plăcută!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook