Psihoautentic

Mitologia „nouă”

Mitologia este o dramatizare a unei serii de imagini care formulează viața arhetipurilor. Procesul mitologic interior, este o necesitate deoarece omul nu este pe deplin complet dacă nu este conștient de acest aspect al lucrurilor.
Omul trebuie să trăiască în lumea adevărului său mitologic pentru a se simți complet iar nu într-o lume a adevărului statistic. Este expresia a ceea ce este cu adevărat și a ceea ce simte că este.
Un om fără mitologie este doar un produs al statisticilor, deprivat de toate calitățile individuale.
Este destul de ciudat să privim spre un altul dintr-o altă perspectivă decât cea umanistă: prin prisma valorilor lor specifice, a experiențelor importante din viața lor,  prin fundalul creativ al personalității lor și acolo unde își experimentează propria valoare.
Omul a trăit întotdeauna în mit și s-a născut într-un cadru istoric specific, cu calități istorice specifice și, prin urmare, el este complet numai atunci când are o relație cu aceste lucruri. A nu observa legătura cu trecutul în care trăiește, în care omul a trăit întotdeauna, ar putea părea ca și cum omul și ar pierde legătura cu familia, cu tulpina, cu tribul căruia îi aparține. A trăi fără nicio legătură cu trecutul, cu tribul sau cu tulpina este ca și cum te-ai fi născut fără ochi și urechi. Din punctul de vedere al științelor exacte, nu există nevoie de nicio legătură cu trecutul, se poate încerca a fi sters, dar aceasta este o mutilare a ființei umane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook