Andreea Mihăilă Olariu
Psiholog clinician

Sunt psiholog licențiat al Universității Lucian Blaga din Sibiu, cu formare continuă în psihologie clinică.

Dețin, de asemenea, competențe în psihologia muncii și organizațională. 

Dincolo de formări și alte aspecte formale, sunt o persoană veselă și optimistă, cu valori puternic implementate.

Niciodată nu am desconsiderat cuvântul, l-am tratat ca fiind mai presus de orice și indiferent de situație am încercat să îl folosesc cât mai înțelept.

Mă bucur că meseria mea îmi dă prilejul de a interacționa cu atât de mulți oameni care au nevoie de cuvântul potrivit în momentul potrivit. Simt că sunt aici pentru voi. Mă bucur să vă cunosc.

Cum te pot ajuta:

Rolul meu ca terapeut este să te ajut să găsești și să te folosești de toate resursele tale în rezolvarea problemei tale.

Poate unele dintre următoarele enunțuri te reprezintă:

– Ai vrea să ai mai multă încredere în tine;

– nu te simți apreciat de către cei din jur;

– ai mereu sentimentul că vei eșua;

– simți mereu că nu mai ai mult până vei răbufni de nervi;

– nu mai dormi noaptea din cauza grijilor;

– nu mai mănânci corespunzător;

– ai pierdut pe cineva apropiat și nu poți trece peste asta;

– te-ai despărțit de partener și nu te poți adapta la viața singur/ă:

– ești mereu furios și irascibil;

– treci printr-un punct de cotitură al vieții tale și ai nevoie de îndrumare.

Dacă te identifici cu o afirmație de mai sus, sau vreuna dintre ele simți că trezește o emoție în tine, vreau să știi că te pot ajuta.

 

 

 

psihoterapie individuală

Schimbarea este mereu o provocare. Terapia este o balanță dintre acceptare și schimbare; dintre acceptarea a ceea ce ești acum și pregătirea a ceea ce urmează să devii. 

Îți oferă un mediu sigur și confidential în care să îți expui viața și sentimentele știind că la final, rezultatul va consta într-un sentiment de împlinire, indiferent de problema inițială.

Te va ajuta să depășești dificultățile cu care te confrunți, identificând resurse personale latente, dar și dezvoltând noi resurse care să te ducă acolo unde îți dorești pe plan emotional și comportamental. 

 

psihoterapie de grup

În cadrul terapiei de grup vei primi susținere din partea altor persoane cu probleme similare. Te vei simți înțeles și acceptat. Vei afla că nu ești singur, vei fi ascultat și vei asculta la rândul tău. 

Vei împărtăși experiența ta, vei asculta experiențele celorlalți și veți învăța împreună să ajungeți acolo unde vă doriți din punct de vedere emoțional ori comportamental, iar toate astea într-un mediu sigur și confidential, alături de mine ca liant.

psihoterapie de cuplu

Este cea mai eficientă metodă de depășire a impasului în relația de cuplu. Problemele de comunicare, sentimentul de incompatibilitate, nemulțumirile ori neînțelegerile, toate acestea pot fi subiectul ședințelor de terapie de cuplu. 

Se vor dezvolta tehnici de comunicare eficiente, se vor împărtăși experiențele de cuplu din perspectiva fiecăruia, având ca obiectiv îmbunătățirea calității vieții fiecăruia.
psihologia muncii si organizatională

Fac diagnoza stresului occupational și intervenții primară în organizații. 

Eliberez avize psihologice pentru angajare, schimbare funcție, ori control periodic.

Obiectivul meu este de a contribui la un climat organizational proactiv, prin creșterea calității relațiilor interpersonale la locul de muncă, prin dezvoltarea unei culture sănătoase la locul de muncă, având ca scop final dezvoltarea potențialului uman al oricărui angajat și implicit, rezultate mai performante.